in , ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, decembrie 2019

(Publicat în: 9 decembrie 2019)

În ziua de 04.12.2019, înaintea sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, s-a desfășurat în cadrul Protoieriei Pitești, o nouă etapă a proiectului „Campionii Bucuriei Sociale”,  în care parohiile din Cercul nr. 1 pastoral :  Buna Vestire – Pitesti, Mavrodolu, Sfânta Treime, Meculesti, Pitești Nord, Beculesti, Ciomagestii de Jos, Ciomăgești Sus, Cuca, Cungrea, Măcăi, Dedulesti, Dragutesti, Dumbravești, Grajduri, Moraresti , Săpunari, Vărzaru, Teodorești, au oferit copiilor de la Centrul de tip familial ,,Casa noastră” coordonat de PC Preot Marinac Marius,  pachete cu daruri constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și dulcuri.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

 

Grădina lui Moș Nicolae

Sinaxar 10 decembrie 2019