in , ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, iunie 2019

(Publicat în: 19 iunie 2019)

În ziua de 16 iunie 2019, s-a desfășurat în cadrul Protoieriei Pitești, o nouă etapă a proiectului „Campionii Bucuriei Sociale”,  în care parohiile din Cercul nr. 1 pastoral :  Buna Vestire – Pitesti, Mavrodolu, Sfânta Treime, Meculesti, Beculesti, Ciomagestii de Jos, Cuca, Dedulesti, Dragutesti, Dumbravești, Grajduri, Moraresti , Sapunari, Varzaru, Teodorești, au oferit credincioșilor saci cu alimente și pachete cu dulciuri.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Pelerinaj și rugăciune pentru creștinii nevăzători

Sfântul Sinod s-a întrunit la Patriarhie