in ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2018

În ziua de 8 mai 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din Cercul nr. 1 pastoral: Beculești, Buna Vestire, Ciomăgeștii de Jos, Ciomăgeștii de Sus, Cuca, Cungrea, Dedulești, Drăguțești, Dumbrăveni, Grajduri, Măcăi, Meculești, Morărești, Piscul Calului, Săpunari, Teodorești și Vărzaru, au oferit alimente unor familii cu posibilități financiare modeste.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

ZIUA MONDIALĂ A PĂSĂRILOR ȘI ARBORILOR sărbătorită la Grădinița Bîrsești

Sfințirea Cabinetului de Religie de la Colegiul I.C. Brătianu din Pitești