in , ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2020

(Publicat în: 19 mai 2020)

În ziua de 07 mai 2020, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. 6 pastoral: Găvana I, Găvana III, Găvana IV, Sfântul Ilie,Sfânta Filoteia, Papucești I Trivale,Sfântul Ioan Valahul, Zăvoi, Drăganu, Slătioarele, Băbana, Spirești, Groși,Cotmeana și Lintești,  au oferit alimente, medicamente și îmbrăcăminte familiilor nevoiașe și persoanelor aflate în izolare la Adăpostul de noapte din Pitești.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Masa bucuriei, parohia Găvana I, protoieria Pitești

150 de teste rapide pentru secția de Boli Infecțioase a Spitalului Orășenesc Mioveni