in , ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, martie 2019

(Publicat în: 8 martie 2019)

În ziua de 7 martie 2019, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. IV pastoral: Sfântul Ioan Botezătorul, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Sfinții Doctori Chir și Ioan, Prundu I, Prundu III, Bradu, Rotulești, Cerbu, Grădiștea, Albota de Jos, Albota de Sus și Hințești, au dăruit alimente unor persoane cu situații materiale modeste.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Manuale de Religie pentru elevii din localitatea Valea Mare – Ștefănești

Sicriul cu Regele Carol al II-lea în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș