in , ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, noiembrie 2018

În ziua de 6 noiembrie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. VII pastoral: Mavrodolu, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Pitești Nord, Sfântul Ilie, Sfântul Stelian, Sfânta Vineri, Sfântul Gheorghe II, Sfânta Treime, Sfântul Apostol Toma și Sfântul Apostol Andrei, au oferit elevilor din clasele I-IV de la Școala Gimnazială Cotmeana, ghiozdane cu rechizite școlare, iconițe și dulciuri.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Slujba Parastasului pentru dascălii și elevii de la Școala Basarab I din municipiul Curtea de Argeș

Bucurie pentru cei încercați, parohia Sfinții Împărați, protoieria Curtea de Argeș