in ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2018

(Publicat în: 8 septembrie 2018)

În ziua de 6 septembrie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. V pastoral: Papucești II Trivale, Sfântul Pantelimon, Cuvioasa Parascheva – Bascov, Rotărești, Poiana Lacului, Valea Ursului, Moșoaia, Smeura, Glâmboc, Lăzărești, Ciocănăi, Valea Satului, Prislop și Piscul Moșului, au dăruit alimente pentru credincioșii cu venituri modeste.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Flacăra Centenarului în comuna Rucăr

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2018, SIBIU – Ziua a doua