in ,

Puterea plantelor medicinale: Aloe Vera

(Publicat în: 22 iunie 2019)

Cine n-a auzit de Aloe Vera? Dar de puterea ei de vindecare?

Se folosește pentru uz intern și vindecă ulcerațiile și inflamațiile tractului gastrointestinal. Atunci când noi suferim arsuri – Doamne ferește pe toată lumea – Aloe Vera este „planta contra arsurilor”, dimpreună cu frunza de brusture, vindecând arsuri de gradul I, II, III și IV. Aloe Vera vindecă aceste afecțiuni, reconstituind țesutul.

Atunci când ne încearcă o constipație deranjantă sau cronică, se folosește Aloe Vera, dar se va evita utilizarea prelungită.

Gospodinele din România cultivă Aloe și se bucură atunci când văd rezultatele după ce se folosește Aloe crudă, pulpa (gelul) din interiorul frunzelor.

Când se taie o frunză, după puțină vreme de lăcrimare, se cicatrizează și astfel se autoapără. De aici putem învăța cât de rapidă este la potolirea arsurilor și refacerea țesuturilor.

Se mai poate folosi miezul din frunze. Are rol de cicatrizare a rănilor din stomac și intestine, iar cine simte că nu-i prea arătos, să taie frunza în două și să-și dea pe față, pe gene, pe ochi, pe pleoape și va arăta ca nufărul.

Încercați! Să iubim planta medicinală Aloe Vera și să o folosim în stare crudă, naturală!

Mare dar de la Dumnezeu!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 22 iunie 2019

Sinaxar 23 iunie 2019