in ,

Puterea plantelor medicinale: Castan sălbatic (Aesculus hippocastanum)

(Publicat în: 9 iulie 2019)

Poate că multă lume nu știe că o altă plantă medicinală pe care a creat-o Dumnezeu, cu intervenție miraculoasă pentru sistemul circulator, fortificând și tonifiind pereții vaselor sangvine este castanul sălbatic.

Cei care au varice, dar și pentru a se preîntâmpina apariția lor, Castanul sălbatic este obligatoriu, precum și la reducerea dilatării vaselor sangvine. Este indicat la tratarea ulcerațiilor și la eliminarea toxinelor din organismul nostru, fiind eficient și în prostatită și în tratarea tuturor formelor de reumatism. Se poate folosi coaja, semințele uscate și frunzele uscate. Iar castanele domestice se pot consuma coapte, piure sau fierte.

Să nu se uite că reumatismul se ține de bieții oameni ca scaiul de oaie. Este binefăcător să folosim această plantă medicinală – castanul sălbatic, mai ales că omul de știință, dr. Robert Morse, a făcut experiențe multiple și recomandă ca să fie folosită în afecțiuni reumatismale.

Iată, din mila Sa, pentru creatura Sa, Dumnezeu a găsit cele mai bune căi. Rămâne ca noi să folosim cu încredere aceste remedii binefăcătoare!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 10 iulie 2019

Sinaxar 11 iulie 2019