in ,

Puterea plantelor medicinale: Coaja de stejar alb

(Publicat în: 9 august 2019)

O altă plantă medicinală excepțională creată de Dumnezeu, coaja de stejar alb, este un excelent purificator al organismului nostru.

Coaja de stejar alb intensificând circulația limfatică și contribuind la reducerea inflamațiilor ganglionilor limfatici, puternic agent de purificare a țesuturilor, utilizat în gargară, cataplasme, irigații, clismă și vindecarea abceselor. Fortifică celulele din organismul nostru, fiind un superb tratament contra hemoroizilor interni și externi și cu proprietăți diuretice, contribuind astfel la ameliorarea și intensificarea fluxului urinei, eliminând pietrele, mai ales cele renale. Contribuie la curățarea și fortificarea tractului gastrointestinal. Femeile pot folosi coaja de stejar alb, mai ales în tratarea bolilor uterine.

Se poate, de asemenea, folosi în mușcătura de șarpe veninos (coaja de stejar alb asociată cu pătlagina); în ulcere, furuncule, cangrenă, tumori și alte afecțiuni similare, eczemă, dermatită de psoriazis, hemoroizi, leziuni varicoase, flebită, fortificarea arterelor, venelor și capilarelor.

Coaja de stejar alb, o adevărată minune de plantă medicinală, darul lui Dumnezeu pentru noi, copii Săi!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 9 august 2019

Sinaxar 10 august 2019