in ,

Puterea plantelor medicinale: Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens)

(Publicat în: 11 iulie 2019)

Numirea aceasta cam bagă în spaime pe cei mai sensibili: gheară, parcă vezi, și când se mai numește și a diavolului, îți vine să cam fugi și să te lași păgubaș de efectele pe care le are această plantă, din bunătatea lui Dumnezeu.

De unde este denumirea aceasta nu știm și nici de când se numește așa de înspăimântător!

Gheara diavolului, ne vine să fugim de ea, dar de plantă nu ne temem, pentru că este „una din erbaceele cu cel mai puternic efect antiiinflamator din natură și se recomandă în mod special în tratarea artritei și reumatismului.”1

De asemenea, această plantă cu nume de hulire a naturii și a Celui care a creat plantele medicinale, are excelente proprietăți curative în stările inflamatorii de orice tip: articulare, musculare, nervoase și altele, recomandându-se și în tratamentul prostatitei, diabetului (pancreasului) sau a afecțiunilor hepatice.

Probabil, având în vedere că această plantă încearcă să scoată din rădăcini anumite boli, fiind eficientă, cu adevărat, specialiștii au numit-o astfel.

Iată că, de data aceasta, planta cu nume întunecat și înfricoșător, aduce, prin grija iubitoare a lui Dumnezeu, sănătatea trupului nostru și pace sufletului.

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 362.

Sinaxar 11 iulie 2019

Sinaxar 12 iulie 2019