in ,

Puterea plantelor medicinale: Ghimbirul

(Publicat în: 6 iulie 2019)

Planta aceasta are puterea zimbrului. Ghimbirul este folosit pe tot globul ca adjuvant digestiv și stimulent în circulație ca și catalizator în diverse formule și combinații cu alte plante medicinale.

Miraculosul ghimbir, despre ale cărui efecte dau mărturii gospodinele argeșene, este un remediu pentru indigestie și stări de greață, elimină mucozitățile, mai ales din plămâni; scade nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale; are rol preventiv în coagularea sângelui; eficient în tratamentul posttraumatic (infarct, crize); ajută la eliminarea congestiilor (mucus) din zona cerebrală și a sinusurilor.

Are o acțiune fitoterapeutică de mare întindere: antiacid, antispastic, analgezic, dezinfectant, stimulent antidepresiv, diuretic, expectorant, indicat în tulburări nervoase, stimulator gastric, tonic.

Planta Ghimbir se cultivă de gospodinele harnice și-l au, la nevoie, direct din grădină, folosind rizomi și rădăcină uscată.

Să folosim Ghimbirul, care este atât de bun și folositor pentru sănătatea noastră.

Să-I mulțumim Domnului Dumnezeu pentru multitudinea vindecătoare din plantele pe care le-a semănat și le seamănă pe fața Pământului!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 6 iulie 2019

Sinaxar 7 iulie 2019