in ,

Puterea plantelor medicinale: Hydrastis

(Publicat în: 7 iulie 2019)

Această plantă medicinală, cu asemenea numire: Hydrastis, este un adevărat tonic pentru organism și nu se recomandă administrarea pe termen lung din cauza proprietăților acumulative, după cum veți vedea în cele ce urmează.

Mărește producția de suc gastric și de enzime digestive; fortifică pancreasul; reglează nivelul zahărului în sânge, fiind considerată o sursă naturală de insulină, „are proprietăți homeostatice, în special la nivelul uterului; tonifică sistemul circulator; un extraordinar antiinflamator; se ocupă de tulburările gastrice și intestinale și de diferitele forme de cancer; tratarea dependenței de alcool și narcotice; se elimină mucozitățile din tractul respirator și gastrointestinal; utilizată în cistită; prostatită și nefrită; excelentă în tratarea HIV și a bolilor venerice; indicată în tratarea infecțiilor, plăgilor, inflamațiilor, tumefacțiilor, fisurilor, indicată în afecțiuni dermatologice cronicizate, eczemă, dermatită și psoriazis; dezinfectare pentru ochi, tonifică și purifică ficatul, indicată în icter, hepatită, etc.; vindecătoarea țesuturilor ulceroase; utilizată în amigdalită, febră tifoidă, malarie, meningită, tratarea furunculelor, abceselor și tumorilor, afecțiuni ale gingiilor și cangrene; tratarea dizenteriei.”1

N-am auzit până azi de această plantă medicinală, cu adevărat miraculoasă: Hydrastis! Sper să se găsească la Plafar pentru a ne bucura de efectele multiple în domeniul sănătății.

Este o minune cu plantele astea medicinale, iar planta Hydrastis, parcă le întrece pe toate. Miraculoasă este farmacia naturală a lui Dumnezeu!

Fie lăudat în veci!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 367.

Sinaxar 7 iulie 2019

Liturghie Arhierească la parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel