in ,

Puterea plantelor medicinale: Ienupăr (Juniperus communis)

(Publicat în: 14 iulie 2019)

Ce plantă miraculoasă! Crește și la mari înălțimi, hrănindu-se cu oxigen rarefiat și curat, cu ploi mai puțin acide și cu rol eficient pentru funcția renală, cu o puternică acțiune asupra rinichilor noștri, fiind antiinflamator și cu anumite proprietăți încurajatoare în vindecare de invazia ciupercilor, bacteriilor și drojdiilor.

La ceaiul de coada-calului se adaugă întru bună înfrățire planta medicinală, ienupărul, ceai folosit, după gust, dar și cu prudență să nu fie prea tare, fiind excepțional remediu în infecțiile tractului urinar, fiind un diuretic natural și contribuie la eliminarea retenției de apă din organism.

Pe lângă aceste lucrări, contribuie și la refacerea pancreasului, tratarea formelor de diabet, producând insulină pe cale naturală.

Iată ce bucurie ne-a făcut Dumnezeu pe acest Pământ, de a ne tămădui de toate bolile provocate din lipsa noastră de grijă, pentru organismul purtător de suflet.

Să folosim plantele medicinale cu încredere în Dumnezeu, Care din dragostea Sa ni le-a dăruit peste tot…al Domnului fiind Pământul și plinirea lui și cu plante medicinale!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 14 iulie 2019

Slujire Arhierească în parohia Glâmboc, protoieria Pitești