in ,

Puterea plantelor medicinale: Lucerna (Medicago sativo)

(Publicat în: 21 iunie 2019)

Lucerna ajută ca agent de alcalinizare a organismului uman având conținut bogat de clorofilă și substanțe nutritive, precum și minerale. Are rol de purificare și eliminare a reziduurilor metabolizate în organism, mai ales ajută la eliminarea scaunului stagnant de mai multe zile. Apoi, ajută la eliminarea apei din organism și a dioxidului de carbon și contribuie la tratarea dependenței de alcool, de fumat și de consum de narcotice!

În loc de a fuma o țigară, de a bea o rachie mai mult sau a lua droguri, să avem cu noi zilnic un recipient cu ceai de lucernă și când ne vine „suca”, repede înghițim de câteva ori ceai de lucernă.

Ceea ce este important de știut este faptul că folosirea ceaiului de lucernă ajută la eliminarea din organism a chimicalelor toxice și a metalelor grele (plumb, aluminiu, mercur, etc.). De asemenea, ajută la cobaterea infecțiilor, fortificând organismul, pentru că lucerna are un conținut bogat de clorofilă și susține reîmprospătarea sângelui și dislocă mucusul din țesuturi.

Lucerna este o plantă sensibilă, dar cu o mare forță de reabilitare a organismului, având înmagazinată căldura, lumina și puterea energetică a Soarelului.

Cei care fumăm, să lăsăm țigările, pipa sau țigareta în tomberon și să servim ceaiuri de lucernă! Nu e cazul să-și piardă vremea Parlamentul României legiferând pe unde se poate și pe unde nu se poate fuma, știindu-se că fumatul este o belea afurisită, pe care ne-o aducem singuri pe cap, otrăvind viața noastră, dar și pe a celor din jur.

Să facem o sumară calculație: câți bani băgăm pe foc, zilnic?

Cred că într-un an, în România se fumează costul caietelor tuturor elevilor sau construcția a trei spitale!

Dar îmbolnăvirea noastră pe tot restul vieții!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 21 iunie 2019

Sinaxar 22 iunie 2019