in ,

Puterea plantelor medicinale: Nufărul alb (Nymphaea)

(Publicat în: 8 august 2019)

Această plantă, Nufărul alb „este una din excepționalele plante medicinale pe care le-a lăsat Dumnezeu pentru purificarea organismului”1 uman, după cum afirmă dr. Robert Morse.

Nufărul alb are un efect tonic și curativ asupra țesuturilor, utlizat mai ales în purificarea și fortificarea țesuturilor sistemului reproducător, atât la bărbați, cât și la femei. Are și proprietăți analgezice, utilizat și în tratamentul cancerului, tumorilor, furunculelor, abceselor, excelent și în soluție de gargară în curățirea și vindecarea gingiilor umflate sau canceroase.

Femeile pot folosi cu mult folos Nufărul alb, ca irigator excelent pentru infecții, inflamații, ulcerații și spălarea pereților „casei” copiilor.

Așijderea, se utilizează în tratamentul prostatei, mai ales în prostatită și cancer de prostată, tractul urinar (rinichi și vezică urinară), cu efect curativ în plăgi, răni purulente, contribuind la eliminarea congestiilor din țesuturi.

Iată cum, planta medicinală, Nufărul alb, are proprietăți excepționale. Să folosim cu mare încredere aceste mijloace tămăduitoare!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 386.

Sinaxar 8 august 2019

Sinaxar 9 august 2019