in

Puterea plantelor medicinale: Păpădia

(Publicat în: 16 noiembrie 2016)

Păpădia este una din cele mai importante plante medicinale din natură, tonică pentru ficat și colecist, susținând funcția pancreatică, purificator al rinichilor și vezicii urinare, diuretic la fel de intens ca și Lasix (denumirea comercială pentru Furosemid).
Ajută în mod natural la formarea secrețiilor biliare, îmbunătățind smalțul dentar și fiind un puternic alcalinizator. Să luăm aminte! Păpădia este eficientă în tulburările hepatice, inclusiv hepatită, icter și ciroză.

Păpădia conține fier și alte minerale, mărind astfel capacitatea sângelui de a transporta activ oxigenul, fiind și o sursă naturală de proteine, ajutând la echilibrarea zahărului din sânge, inclusiv în diabet și hipoglicemie.
Se consumă întreaga plantă: frunze, tulpină, rădăcina și florile. Se fac salate proaspete, păpădia culegându-se de pe toate câmpiile. Să ne hărnicim la cules păpădia miraculoasă și să o folosim ca ceaiuri, dar mai ales la salate.
Păpădia are cea mai frumoasă floare ca un glob de soare, de un galben ceresc. Ce daruri uluitoare ne dă Dumnezeu permanent!
Sunt fericit când românii folosesc plantele medicinale!
Calinic Argeșeanul

Sinaxar 16 noiembrie 2016

Samarineanul milostiv, cateheză în parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel