in ,

Puterea plantelor medicinale: Schinduf (Trigonella foenum-graecum)

(Publicat în: 12 iulie 2019)

Această plantă numită Schinduf și nu Schinduc, cum îi spun moldovenii când îl culeg de pe plaiurile Ceahlăului, este un expectorant excepțional, înmuind și dislocând mucozitățile (flegma), în special a celor provenind din țesuturile branhiilor și plămânilor, ajutând la dizolvarea colesterolului și a altor lipide și este un excepțional purificator și antiseptic sangvin.

Dr. Robert Morse spune că Schinduf-ul „este un ucigaș moderat al paraziților, având și un rol diuretic.”1

Cei care suferă de diabet, trebuie să știe și să aibă încredere că această plantă este un excelent remediu pentru diabetici (ajută la reglarea nivelurilor zahărului și a insulinei din sânge).

O adevărată bucurie este această plantă!

Călugării sihaștri de pe Ceahlău, din vechime au folosit această plantă miraculoasă, ca ceai, dar și consumată în stare crudă, cum o consumă oile și animalele sălbatice, care nu-s bolnave niciodată de branhii și plămâni, neavând colesterol și scăpând de anumiți paraziți.

Mai mult, această plantă, pusă în alcool, devine un excelent adjutant pentru stomacul și intestinele umane, cotropite de niscaiva paraziți, care atunci când dau de schinduf-ul vesel, fug de gheara diavolului de rup pământul!

Cât de mare este grădina lui Dumenzeu și cu plantele medicinale pe care trebuie să le folosim pentru sănătatea noastră!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 363.

Sinaxar 12 iulie 2019

Sinaxar 13 iulie 2019