in ,

Puterea plantelor medicinale: Trifoi roșu (Trifolium pretense)

(Publicat în: 27 iulie 2019)

O altă minunăție a naturii este și Trifoiul roșu, o plantă miraculoasă, ca toate plantele medicinale semănate de Preabunul Dumnezeu pe fața Pământului. Printre efectele principale se pot aminti: un excelent purificator sangvin, cu utilizare în toate formele de cancer, în special de leucemie și intervine în dizolvarea tumorilor și a formațiunilor tumorale, precum și în tratarea furunculelor și a abceselor.

Curăță ficatul și îl fortifică, intervenind în orice afecțiune hepatică, fortifică globulele roșii, excelent în afecțiunile dermatologice, inclusiv în eczeme, dermatite și psoriazis, fiind și cu rezultate excelente, în tratarea sifilisului și a bolilor dermato-venerice, având, desigur, anumite proprietăți antiseptice și calmează sistemul nervos, după cum ne arată dr. Robert Morse din îndelungata experiență clinică.

Cred că este potrivit să folosim trifoiul roșu, cu toată încrederea pentru hibele pe care le avem, dar mai ales, luându-l pentru calmarea sistemului nervos, încă am face un lucru folositor pentru organismul nostru, care are nevoie de liniște și sănătate trainică!

Deci, să folosim trifoiul roșu,cu curaj și încredere în Dumnezeu!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 27 iulie 2019

Binecuvântare Arhierească la parohia Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Pitești