in ,

Puterea plantelor medicinale: Urzica (Urtica dioica)

(Publicat în: 21 iulie 2019)

Se folosesc frunzele de la urzica-pișcătoare, cu care ne-am întâlnit adesea în viață. Este bogată în conținut nutritiv, având un efect mare de alcalinizare asupra întregului organism, accelerând circulația sangvină și bună în tratamentul artritei și reumatismului și excelentă pentru articulații îndurerate și a inflamațiilor, dezinfectant și detoxifiant pentru piele, fiind de natură alcalină, neutralizând acizii (ca acidul uric și acidul sulfuric).

De asemenea, oprește hemoragia și este hrănitoare, având în special fier și potasiu, eficientă în tratarea dereglărilor de circulație, devenind vasodilatator.

Pentru cei care suferim de piatră și nisip la rinichi, stimulează fluxul urinar și este eficientă în dizolvarea pietrelor renale, contractând țesuturile tumefiate.

Să nu se uite, că urzica pișcătoare este folositoare în perioada de sarcină pentru nutriție și în prevenirea avortului. Și se utilizează în: bronșită, astm, emfizem și în sindromul de obstrucție pulmonară cronică, fiind un agent expectorant (elimină mucozitățile și combate anemia, de care, de multe ori suferim.)

Să folosim Urzica pișcătoare, plantă miraculoasă, recunoscută și de Dumnezeu binecuvântată. Când suntem pișcați de urzică, ea ne zice:

– Nu treceți ca vodă prin lobodă! Eu sunt Urzica vindecătoare! Să nu uitați să mă folosiți la vindecarea voastră!

Așa a lăsat-o Dumnezeu ca să ne trezească la realitate!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 21 iulie 2019

Slujire Arhierească la Schitul Sfântul Pantelimon