in

Regina-Mamă, Elena a României, a ajuns în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș

(Publicat în: 18 octombrie 2019)

În după-amiaza zilei de 18 octombrie, cortegiul funerar cu sicriul în care se află Regina-Mamă, Elena a României, a ajuns în Orașul Basarabilor. Militarii argeșeni din Batalionul 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeș, au purtat sicriul din mașină în Catedrala Arhiepiscopală, care a fost așezat pe catafalc, dimpreună cu crucea de lemn, stindardul Reginei Mamă și coroana rotundă cu flori albe.

Majestatea Sa Margareta și membri ai Familiei Regale au participat la un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Începând cu ora 17.15, cei care doresc, se pot reculege la catafalcul Reginei Elena.

Mâine, 19 octombrie, între orele 08.00-10.00, se va putea trece prin fața catafalcului.

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, la ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică. La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reînhumare.

Regina Mamă Elena a plecat definitiv din România pe 3 ianuarie 1948, împreună cu Regele Mihai. Alteța Sa a decedat în exil pe 29 noiembrie 1982, fiind înmormântată în cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Masa bucuriei la parohia Sfânta Vineri din Pitești

Regina-Mamă, Elena a României, a fost reînhumată în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală