in ,

Reguli pentru o sănătate bună Regula nr. 3: Eliminarea echilibrată

(Publicat în: 30 mai 2019)

Este vorba de tranzitul intestinal al fiecăruia dintre noi. Cel mai bun lucru este ca mesele să fie la ore fixe în fiecare zi. Organismul este ca un ceas. Noi dăm la animale mâncare la anumite ore, cu regularitate, dar din păcate, noi oamenii, nu ne respectăm orele de masă. Astfel, organismul are mult de luptat cu indisciplina stăpânului neatent sau uituc să-și respecte meniul și orarul zilnic.

Personal, n-am respectat niciodată ora mesei decât atunci când am fost elev și am stat la internat. Totul era la ore fixe.

Totdeauna am admirat pe cei care-și respectă ora mesei.

Când am fost la Ierusalim, doi inși, erau singurii, care atunci când se apropia ora mesei, nu mai țineau seama de nimic și de nimeni: se așezau la masă și se ospătau singuri, iar noi umblam ca niște indisciplinați, mirându-ne sau chiar ironizându-i!

Mai târziu am înțeles că ei aveau disciplină cu ora mesei și astfel funcțiunile organismului mergea perfect.

Dr. Hiromi Shinya vorbește de inaugurarea unui nou obicei zilnic (ora fixă a meselor) pentru eliminarea, fără probleme a poluanților intestinali și de curățire regulată a organismului.

Tranzitul trebuie să fie normal și de la sine, fără a folosi laxative de niciun fel.

Îmi aduc aminte, de când eram cioban la oi, vara în vacanțe, oamenii veneau pe la stână și miercurea, când nu se dă nimic din produsele lactate, că vin lupii la oi!

Erau unii care insistau și săreau cu vorba, apoi cu bâta la bieții ciobani. Baciul m-a trimis să aduc făină de cariu, din buștenii de pe jos. N-am știut de ce, dar l-am văzut cum presăra, cum iei sarea din solniță, prin lapte, jintiță, mai ales, că asta le plăcea la guralivi.

După ce au mâncat, au plecat repejor spre pădure. Ce a urmat e greu de scris. Au umplut izmenele cu un conținut dubios. Le-au scos, le-au spălat în râu și le-au pus la uscat, stând goi pușcă și înjurând pe baciul care le dăduse făină de cariu. O adevărată descărcare, fără a lua laxative medicale.

Acum să spunem câte ceva despre clisme. Mai ales atunci când ne-am constipat și nu ne-am evacuat burta câteva zile.

În cazul în care avem un intestin leneș și e cazul de o detoxificare a ficatului, spre exemplu sau a colonului, poate fi vorba de o clismă cu cafea, care e mai bună pentru detoxificarea colonului și pentru o detoxificare corporală generală.

Spre exemplu, un ins a mâncat, făcând pariu, 40 de ouă odată. I s-a umflat burta ca o butie. A trebuit ca medicul să vină, că răcnea ca înghițit de șarpe, să-i descarce mațele cu o motopompă, cum nu mai văzusem până atunci!

Trebuie să avem grijă, că ne cunoaștem fiecare organismul, să nu mâncăm ceva care ne provoacă stări de constipație, iar dacă avem o dată pe săptămână, sau pe lună, câte o evacuare rapidă, este spre ușurarea organismului.

Auzeam mereu pe la bucătărie, că am fost vreo 5 ani mare bucătar:

– Auzi, tu, Profiro, n-ai sare amară?

– Cum să nu, pofitți!

Și lua Marița o lingură mare de sare amară (magneziu) și nu peste multă vreme se ușura de încărcătura de câteva zile, care se numește medical scaun stagnant, adică se adună reziduurile prin pliurile intestinelor, care se colmatează și astfel devenim pântecoși, cum era un actor, care atunci când a murit, la autopsie, i-au scos 22 kg de fecale stagnante din intestine.

Așadar:

– Mese la ore regulate! Organismul funcționează ca un ceas!

– Să ne sculăm un pic flămânzi de la masă.

– Să nu mâncăm după ora cinci seara.

– Dacă nu avem scaun 2-3 zile, trebuie apelat pentru clismă, ca să scăpăm de scaun stagnant!

Ponderați la mâncare! Stomac neîncărcat la culcare!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 30 mai 2019

Sinaxar 31 mai 2019