in ,

Reguli pentru o sănătate bună Regula nr. 6: Respirația și meditația

(Publicat în: 2 iunie 2019)

Marele savant, dr. Hiromi Shinya, ne recomandă, ca noi să facem respirația corectă, dar și meditația pentru suflet. Se inspiră pe nas, trăgând adânc aerul în plămâni, se face o mică pauză, de câteva secunde, apoi se expiră aerul pe gură, încet, până se scoate tot aerul din plămâni. Se face o mică pauză și se repetă de 4 sau 5 ori în fiecare oră.

Oxigenul este vital pentru viața noastră. Ca să salvăm organismul nostru bântuit de impuritățile care otrăvesc oxigenul, trebuie să locuim, pe cât posibil, în zonele neafectate de fum de țigară, de poluări excesive, de radiații prin deșeurile radioactive, care au cam venit prin unele locuri ale țării, să aerisim camerele unde dormim și să ne apărăm de gângănii și ale poluări fonice.

Să ieșim în natură cât mai des, și să mergem pe jos câțiva kilometri, însoțiți de cei dragi pentru a nu tulbura atmosfera energetic.

Este penibil să ieși în natură, ca să te ozonezi, iar tu provoci sau întreții certurile ocazionale. În natură să ne comportăm ca în templu sfânt, să nu tulburăm pacea naturii, care vibrează la cea mai mică mișcare de supărare.

La aceste exerciții de respirație, atunci când inspirăm, zicem: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, iar când expirăm, zicem: mântuiește-mă pe mine păcătosul!

Așa că aceste exerciții de respirație se împletesc cu rostirea rugăciunii inimii! Se săvârșesc două lucrări simultan, așa cum făceau și fac isihaștii români, unii răsfirați prin poienile munților.

Prin aceste exerciții de inspirare a oxigenului și expirarea mai adâncă, adică mai prelungă decât inspirarea, ajută la eliminarea din organismul nostru a toxinelor care se află încuibărite de mulți ani.

Să purtăm haine lejere pentru a putea face respirația în bune condițiuni.

La acestea se adaugă, ca o coroană, practicarea gândirii pozitive. După cum se știe, fiecare om se încarcă cu o energie foarte mare. Acest potențial este spre bine, dacă este gândirea pozitivă și spre rău, dacă este gândirea întunecată.

În jurul nostru emanăm o frecvență mare de energie care influențează, nu numai oamenii, dar chiar și natura înconjurătoare, regnul vegetal, mineral, animal și uman.

Din păcate, stările conflictuale se ivesc din pricina gândirii noastre negative, chiar dacă nu se îndreaptă către o anume persoană. Iar când energia negativă o îndreptăm și asupra unor persoane, atunci poate fi foarte primejdios.

Să ne ferim de voia rea, de gândurile sumbre! Să le alungăm din mintea și ființa noastră. Să nu ne mâniem, cum avem obiceiul de a nu ne stăpâni firea noastră, pusă pe tulburări!

În final, medicul Hiromi Shinya, ne sfătuiește să ascultăm de propriul trup și să fim buni cu noi înșine. Adică, să ascultăm inima în lucrarea ei, să ne ascultăm pe noi înșine cu bunătate adâncă. Să ascultăm și pe alții cu aceeași omenie, ca frumusețea cea dintâi a Neamului Românesc!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 2 iunie 2019

Slujire Arhierească în parohia Brătești, protoieria Curtea de Argeș