in

Reprezentanții Bisericii și ai Școlii discută despre educația religioasă la Caraiman | Congres Național

(Publicat în: 19 septembrie 2018)

Cel de-al 11-lea Congres Național al programului educațional „Hristos împărtășit copiilor se desfășoară în perioada 17-19 septembrie 2018 la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” – Caraiman, din stațiunea prahoveană Bușteni.

La congres sunt prezenți cateheți, inspectori de religie, organizatori, dar și Inspectorul Şcolar General pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, la această întrunire este prezent părintele consilier Dan Obrocea – coordonatorul Biroului de Catehizare și Activități cu Tineretul, care a prezentat activitățile catehetice ale Eparhiei, precum și programul viitor al lucrărilor catehetice.

Potrivit Părintelui inspector Constantin Năclad, consilier patriarhal, se caută noi modalități de colaborare pentru educația religioasă, în special la nivel de programe europene, dar și naționale.

De asemenea, Părintele Constantin Năclad a subliniat în declarațiile oferite pentru Radio Trinitas, că este nevoie de o colaborare mai strânsă între preoții implicați în Proiectul Alege școala! și parohii.

 

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2018

Sinaxar 20 septembrie 2018