in

Rugăciune și binecuvântare la hramul parohiei Mavrodolu

(Publicat în: 10 februarie 2019)

Credincioșii parohiei Mavrodolu l-au sărbătorit astăzi  pe Sfântul Mare Mucenic Haralambie, protectorul Bisericii Vechi. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în noua biserică a complexului Mavrodolu, sfințită în luna decembrie a anului 2018.

După obicei, a fost săvîrșită slujba parastasului atât pentru Ioan Mavrodolu, ctitorul vechii biserici, cât și pentru slujitorii care au slujit în timp la acest Sfânt Altar din municipiul Pitești.

Mai mult, persoanele cu deficienţe  de auz din municipiul Pitești s-au putut bucura de participarea la Sfânta Liturghie care a fost tradusă prin limbajul mimico-gestual.

Chiriarhul Eparhiei a vorbit credincioșilor prezenți despre mesajul central al evangheliei din această duminică, îndemnând în primul rând să nu uităm să cerem ajutorul lui Dumnezeu atunci când simțim nevoia.

Ierarhul Argeșean a primit din partea parohiei Mavrodolu o icoană cu chipul Sf. Sfințit Mucenic Haralambie. De asemenea, părintele Țîru Cătălin, preot slujitor la biserica comunității surzilor din Pitești, parohia Mavrodolu, a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

Sfântul lăcaș de la Mavrodolu a fost construit în anul 1752 din lemn. Mai tîrziu Ioan Mavrodolu a fost cel care a înălțat biserica de zid între anii 1815-1818. Aceasta a fost refăcută în 1849, după ce a fost distrusă de focul ce a pustiit întreg orașul Pitești, apoi din nou renovată, între anii 1867-1868.

 

Devenirea

Sinaxar 11 februarie 2019