in

Rugăciune și binecuvântare la Paraclisul Sfântul Ierarh Calinic din Curtea de Argeș

(Publicat în: 15 aprilie 2019)

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost sărbătorit astăzi și în Eparhia Argeșului și Muscelului. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, părintele arhimandrit Caliopie Ichim – consilier eparhial, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul cu hramul Sf. Ierarh de la Cernica din incinta Centrului Eparhial. Au fost prezenți profesorii și elevii seminarului, dar și personalul Centrului Eparhial.

În final a fost săvârșită și o slujbă de Te Deum pentru Ierarhul Argeșean , care a primit numele Calinic la intrarea în monahism, fiind o perioadă de aproape cinci ani  stareț la mănăstirea Cernica înainte de a deveni episcop vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat un cuvânt de învățătură amintind de viața plină de sfințenie a ierarhului Calinic, ale cărui sfinte moaște se găsesc la mănăstirea Cernica.

Paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din municipiul Curtea de Argeș a fost amenajat în anul 2008 la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, cu scopul de a servi ca spațiu liturgic atât pentru personalul Centrului Eparhial, cât și pentru elevii și profesorii Seminarului Teologic  Neagoe Vodă Basarab.

 

 

 

 

Sfântul Ierarh Calinic, Starețul de la Cernica și Episcopul Râmnicului Noului Severin

Sinaxar 12 aprilie 2019