in ,

Rugăciunea în viața duhovnicească a tinerilor, cateheză parohia Izvorul Tămăduirii – Pitești

Rugăciunea este legătura continuă care ne ajută să preîntâmpinăm orice rău. Este arma contra negativității, este odihna ta și a altora, este paznicul care te ajută să te supraveghezi singur fără ajutor. Ea vine de la Dumnezeu și se îndreaptă nestingherită către El. Dar așteaptă activarea potrivită și sinceritatea noastră, o minte curate, o intenție dezinteresată, un trup pregătit pentru un efort minim, dar înălțător.

Un grup de tineri piteșteni au participat în biserica parohiei Izvorul Tămăduirii – Expo Parc din municipiul Pitești, la o activitate catehetică, în care preoții slujitori Grecu Nicolae și Odă Nicolae au rostit un cuvânt catehetică cu tema: Rugăciunea în viața duhovnicească a tinerilor.

Slujitorii Sfântului Altar au arătat că fără rugăciune, viața este tristă, apăsătoare, zbuciumată, neliniștită, și omul trăiește în întuneric și în moarte sufletească. Însă, rugăciunea este pentru suflet ceea ce este respirația pentru trup. În rugăciune, sufletul respiră pe Duhul Sfânt, se hrănește din Dumnezeu.

În finalul activității, coordonată de Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, copiii au primit cărți de rugăciune și iconițe.

 

Masa bucuriei, parohia Glavacioc, protoieria Costești

Bucuria de a dărui, parohia Greci I – Protoieria Topoloveni