in ,

Să învățăm de la animale

(Publicat în: 10 mai 2019)

Repetăm mereu, că repetiția este mama studiului! Trupul nostru fizic este o creație a Preabunului Dumnezeu, perfect, fiind gândit și zidit pentru a consuma hrană în stare crudă, iar acest lucru se va repeta mereu până vom înțelege și ne vom hotărî la un nou Stil de viață și Program de alimentație zilnică.

Dacă nu gândim să începem o lucrare specială și urgentă asupra noastră înșine, vom participa, cu voia noastră, la distrugerea organismului nostru.

Și acum vine întrebarea cheie: „Dacă animalele nu-și prepară hrana, omul de ce ar trebui să o facă?”1

Sperăm să nu treacă prea multă vreme până ce se va înțelege, că „mâncarea preparată este hrană moartă, deoarece, proprietățile nutritive ale hranei se modifică în urma reacțiilor chimice – uneori în mod radical – distrugând, astfel, energia.”2

Pentru a avea vitalitate și robustețe, înseamnă starea de sănătate dobândită numai consumând, fructe proaspete, legume proaspete, nuci și semințe în stare crudă, coapte și proaspete, precum și alte cereale, dintre care grâul germinat, să nu lipsească nicio zi din meniul nostru.

Trebuie să insistăm, că este necesar să trecem pe dietă care să fie compusă din toate alimentele în stare crudă, iar fructele, din nou fructele proaspete și neprocesate, sunt cei mai buni factori de regenerare a țesuturilor nervoase și cerebrale și mai ales de eliminarea cancerului din organismul nostru.

Ca să nu se sperie cineva, credem că o dietă compusă din 80% hrană crudă și 20% hrană preparată, conține suficientă energie încât să ajute la reconstruirea și curățarea organismului de toxine, până la un anumit nivel.”3

Chiar dacă nu ne vine a crede, totuși, prin prăjirea, coacerea, încălzirea și prelucrarea în orice fel a alimentelor, radicalii liberi își vor modifica formula chimică și nivelul de energie electromagnetică, prin astfel de procedee de pregătire a hranei, se transformă în otravă sau în aglomerări de toxine, împotriva cărora organismul trebuie să lupte până cade în brânci.

Dacă noi nu avem grijă de sănătatea noastră, împingem, cu bunăvoie organismul la moarte inevitabilă, însă înainte de vreme. De aceea este necesar să ne schimbăm modul de gândire și de abordare: „Și cum este vorba de autodisciplină, vă va fi ușor să vă regăsiți și să reveniți la viață. Fixați-vă drept obiectiv viața și sănătatea robustă. Schimbați-vă! Evoluați! Însă nu vă complicați. Și nu permiteți nimănui să vă abată de la drumul pe care l-ați ales. Debarasați-vă de boală!”4

Trebuie o atitudine hotărâtă!

Dacă noi dorim, și este bine să dorim mereu, să fim sănătoși….și zicem, din când în când, la rugăciunea Tatăl nostru……sănătatea noastră cea de toată zilele, dă-ne-o nouă astăzi…..trebuie să ne hrănim sănătos, să ducem o viață sănătoasă, să respirăm aer curat, să gândim sănătos și mai ales – aici e cheia de boltă – „să fim convinși că suntem sănătoși”5.

Este necesar să medităm, cu grijă, la acest aspect, pentru că „a ști” că ești bolnav și trebuie să fii sănătos, are mai mare forță decât ”a crede” că ești sănătos, pentru că atunci: „Când omul se îmbolnăvește grav, convingerea că este sănătos constituie forța cea mai puternică cu care trebuie să se înarmeze pentru a începe procesul de vindecare. Faceți din călătoria pentru dobândirea sănătății și atingerea spiritualității, o experiență plăcută. Aceasta este cea mai măreață aventură pe care o poate trăi omul!”6

Ce poate fi mai frumos și mai optimist? Credința în mutarea munților, o putem folosi în mutarea bolilor și eliberarea noastră de spaimele neputințelor care ne asaltează!

Ceea ce nu trebuie să uităm, în culcare și în sculare, este aducerea aminte, că pentru regenerarea și purificarea organismului nostru, prin detoxifiere, trebuie să consumăm alimente în stare pură, proaspete și vii, alimente care nu au fost modificate prin intervenția omului, și vom găsi cheia care ne deschide porțile sănătății și a vitalității organismului nostru.

De ce nu trebuie să prăjim, să încălzim și să reîncălzim alimentele? Pentru că ajutăm, fără să știm – dar acum știm! – ca substanțele acrilamide să apară și să distrugă prin efectele care duc la cancer. Deci, prăjirea, reîncălzirea, conservarea, prelucrarea, pasteurizarea și alte metode tehnice și mecanice, cer imperios detoxifierea, care este „un sistem și nu un tratament. Este o știință din care face parte Chimia și care demonstrează modul cum interacționează chimia cu ea însăși. Ea mai cuprinde Fizica și Energiile Universului și modul în care trupul omenesc devine o parte componentă a întregului. Cu aceasta încercăm să cuprindem pe Dumnezeu și felul în care spiritualitatea noastră, gândurile și emoțiile noastre reprezintă instrumentele care fac posibilă funcționarea corpului fizic”7 în toată plenitudinea lui.

Să ne gândim că trebuie să ne aplicăm, fiecare în parte, cu sârguință detoxifierea organismului, cuprins în ghearele otrăvirii atunci când nu suntem atenți, grăbiți sau mai rău, indiferenți față de sănătatea noastră. Detoxifierea nu este un proces simplu, cum s-ar crede! Prin această metodă, „organismul se curăță, iar omul se conectează și se înalță din nou la Dumnezeu și la natură”8. Ce se reușește prin detoxifiere? Se scapă mai repede de toxine, substanțe chimice „mucozități și paraziți nocivi. Mai mult, ea curăță mintea de gândurile nedorite și elimină stările de furie și emoțiile negative din viața noastră.”9

Până azi nu s-a descoperit un supliment nutritiv, capabil să înlocuiască hrana pe care ne-o oferă natura din belșug. Cosmonauții care merg în cosmos se hrănesc cu pastile alimentare pe toată durata cercetărilor științifice și vin sănătoși pe pământ, fără tigăi, prăjeli și alte fripturi.

Științele, precum fizica, fiziologia și chimia, ne demonstrează mereu că „fructele, legumele, nucile și semințele sunt hrana ideală pentru om. Ne aducem aminte de posturile celebre ale Sfinților Părinți, ale creștinilor, ale sfinților români, care, spre exemplu: Sfântul Calinic, folosea numai fructele, iar Chiriac din munții Bisericanilor din Carpații Moldovei, peste 60 de ani s-a hrănit numai cu fructe de pădure. A nu se înțelege vânatul sălbatic, cumva!

Ne bucurăm să încheiem această tabletă medicală cu îndemnul optimist dar și radical al doctorului. Robert Morse: „Simplificați-vă viața! Detoxifierea este cheia de aur. Folosiți-o, dacă vreți să aveți acces la Împărăția Adevărului, adică la Dumnezeu și să trăiți o viață în care boala a dispărut!”10

Toate posturile ortodoxe de peste an, miercurile și vinerile, aproape o jumătate de an de abstinență și detoxifiere, răspund pe deplin tuturor cărților de medicină și doctorilor savanți, care ne recomandă ceea ce, de fapt, noi facem de milenii!

Să folosim detoxifierea prin post, însănătoșindu-ne trupul și îngrijirea vieții duhovnicești, însănătoșindu-ne sufletul, care merg mână în mână spre zările de lumină!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Pitești, Paralela 45, 2009, pag. 161.

2 Idem, pag. 161.

3 Ibidem, pag. 162.

4 Ibidem, pag. 162.

5 Ibidem, pag. 162.

6 Ibidem, pag. 163.

7 Ibidem, pag. 164.

8 Ibidem, pag. 164

9 Ibidem, pag. 164.

10 Ibidem, pag. 165.

Sinaxar 11 mai 2019

Sinaxar 12 mai 2019