in

Să ne îmbunătățim stilul de viață zilnic

(Publicat în: 15 aprilie 2019)

După cum se știe din experiența zilnică, un doctor, oricât ar fi de bun și răbdător nu va putea singur să mențină sănătatea unui pacient, vreme mai îndelungată, prin vizite medicale, încurajare și tratarea bolilor de care suferă.

Din experimentele sale îndelungate, Dr. Hiromi Shinya ne reamintește că: ”Sănătatea pe termen lung este rezultatul unor atitudini și obiceiuri sănătoase. Să-ți îmbunătățești stilul de viață zilnic este esențialmente mult mai important decât să te bazezi pe eficacitatea chirurgiei sau a medicamentelor.”[1]

Chiar dacă ni se pare aspru cuvântul, noi trebuie, singuri, să alegem drumul nostru viitor, între sănătate și boală și din păcate, tocmai noi suntem cei care ne dăm sentința hotărâtoare.

A venit vremea și acum este ca toți să ne asumăm răspunderea pentru propria sănătate, noi cei care sperăm că nu ne vom îmbolnăvi, de nicio boală, niciodată. Iar dacă se va întâmpla, ne dorim, așa cum doresc și eu mereu, de a ne vindeca grabnic și fără dureri insuportabile!

Pentru a nu fi bântuiți de gândurile îmbolnăvirii, este necesar să ne ”schimbăm complet obiceiurile alimentare și stilul de viață pe care l-am urmat până acum.”[2]

Trebuie să ne eliberăm mintea de prejudecățile slăbănoage și să ne străduim să efectuăm grabnic aceste schimbări esențiale din arealul vieții noastre.

După cum avem obiceiul, când ne îmbolnăvim, gândul nostru se ridică la Dumnezeu zicând că ne-a pus la încercare. Poate fi și asta, dacă ne gândim la răbdătorul și dreptul Iov din Biblie. Însă, e bine să nu uităm, că la orice încercare prin boală nu-i de vină nimeni, în afară de noi înșine. Este rezultatul marei noastre neatenții din viață zilnică. Iar proverbul românilor este actual: fiecare dintre noi ne îmbolnăvim din abuzuri și pe deasupra ne săpăm cu proprii dinți, groapa noastră sigură!

Ne mai ajută și alții, asemenea nouă, când noi nu respingem ispitele de îmbuibare și dezordinea din viață!

Atenție la regimul alimentar!

Atenție la noul stil de viață!

 

[1] Ibidem, pag. 24

[2] Ibidem, pag. 25

Sinaxar 14 aprilie 2019

Slujire Arhierească în biserica Mănăstirii din Corbeni