in ,

Sănătatea minții

(Publicat în: 11 iunie 2019)

Citind mereu în cartea doctorului Robert Morse: Să trăim sănătos fără toxine, sunt obligat să fac cunoscut, pe cât posibil, și despre ceeea ce medical se spune: tulburări și afecțiuni neurologice.

Din experiența îndelungată, dr. Morse Robert ne spune că a salvat o femeie în vârstă de 34 de ani care a suferit o traumă, fisură la coloana vertebrală, la nivelul vertebrelor C3-C4, când avea 12 ani, rămânând complet imobilizată, reușind să-și miște doar capul. După 12 luni de recuperări cu răbdare a început să miște și să meargă în scaunul cu rotile.

Alt tânăr de 20 de ani, cu fisură la coloană, la nivelul vertebrelor C4-C5, fiind paralizat de la bazin până la vârful picioarelor. După 6 luni de program de recuperare a ajuns să miște și să stea în capul oaselor fără ajutor.

Concluzia este că: „organismul are forța miraculoasă de a se reface singur, de a recupera fracturi de oase, plăgi adânci, de a regenera diverse glande și țesuturi; de ce nu ar fi capabil să-și refacă și sistemul nervos? Ei, bine, el are această capacitate, numai că nu o poate face dacă persoana respectivă consumă mâncare preparată, hrană moartă și produse alimentare care fac acid. Neuronii sunt centrii cu cea mai mare energie din organism. Numai că au nevoie de sol alcalin pe care să se poată regenera, dar mai au nevoie de hrana cu cea mai mare încărcătură energetică, adică de fructe. Fructoza conține cea mai mare concentrație energetică, adică zahărul simplu, care își transferă energia, fără efort, direct la celule. Acest adevăr este valabil în cazul multor afecțiuni neurologice, printre care scleroza multiplă, boala Parkinson, paralizia Bell, chiar și astmul.”1

Pentru a se salva organismul și ca să poată prelua valorile nutritive, este absolut necesar ca produsele alimentare să fie consumate 100% crude. La început e mai incomod, dar trebuie să ne obișnuim cu noul stil de viață și dietă alimentară, pentru a ne putea salva viața pusă în pericol de regimul alimentar neglijent.

Pentru a avea limpezime de minte, adică viață sănătoasă la cap, fără lovituri cu regim alimentar precar, este necesar, ca pe lângă fructe să adăugăm și salatele crude din legume verzi (ca frunze) și din rădăcinoase, după gust.

Ceea ce nu trebuie să uităm: „Este important să înțelegeți că organismul nu are reusrse de autoregenerare, dacă este hrănit cu chimicale toxice…Fortificați fiecare celulă a organismului cu ajutorul unei diete corecte și a plantelor medicinale”.2

Astfel se vor întări: coloana vertebrală, centrii nervoși și țesutul cerebral. De asemenea, glanda tiroidă trebuie îngrijită, ținând cont de tulburările și leziunile neurologice. Sfatul medicului este ca să nu renunțăm niciodată la ideea că organismul nu se poate regenera singur cu credință în Dumnezeu și respectarea stilului de viață și dietă alimentară vegetală.

Cum să se regenereze organismul dacă este îndopat cu toxine, paraziți, substanțe chimice toxice, metale și hormoni în exces?

Se revine din nou: „Carnea de animal mort, produsele lactate preparate, care creează aciditate, celulele „grase” de natură acidă și zaharurile rafinate nu servesc decât distrugerii organismului. Reveniți la viață! Regenerați-vă organismul și minunea se va produce!” Depinde doar de noi! De voința noastră pusă în lucrare harnică! Fără delăsare!

Iar băuturile îmbătătoare: exces de alcool, vinuri diferite, siropuri – toate procesate și unele pline de toxine; cafeaua servită fără măsură, tutunul, drogurile, lipsa de odihnă, eforturile prea mari, stresurile nelimitate, abuzul cu programele la televizor sau ascultarea zgomotoasă de muzici trăznite, certurile și lipsa de program rațional și alte nebunii ale veacului, toate laolaltă distrug organismul nostru și viața devine un iad, începând de aici de pe pământ!

Să mergem în natură, ca în Biserică!

Să bem apă de izvor!

Să ne odihnim noaptea. Domnul Dumnezeu a făcut-o pentru somn și refacerea organismului!

Să fim buni și pașnici cu toată lumea!

Să fim veseli și să semănăm în jurul nostru doar bucurie! Așa vom avea un suflet vesel, o minte sănătoasă și un trup viguros!

Obligatoriu!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert More, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 233.

2 Idem, pag. 234.

Sinaxar 11 iunie 2019

Sinaxar 12 iunie 2019