in

DOR DE EMINESCU!-activitate educativă la Școala Gimnazială Valea Danului

(Publicat în: 17 ianuarie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului o activitate în semn de omagiu pentru poetul Mihai Eminescu.

Elevii școlii, coordonați de doamna Denisa Georgeta Mihăilescu-profesor de limba și literatura română au susținut o activitate educațional-catehetică dedicată Zilei Culturii Naționale.

În momentul literar elevii au rostit o scurtă prezentare a vieții și operei și au recitat din poeziile marelui poet național, doamna Mihaela Dina-bibliotecara Comunei Valea Danului a subliniat elementele de referință din viața poetului nepereche.

La activitate au participat cadrele didactice: Elena Ilina-directoarea școlii, Elena Bușoi, Diana-Elena Constantin, Cristina-Maria Popescu, Ionela Retevoescu-bibliotecara școlii alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a vorbit despre dragostea lui Eminescu față de poporul român și față de Biserică și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Sintagma ”Luceafărul Poeziei Românești” îi aparține vrednicului de pomenire Patriarhul României, Miron Cristea.

 

 

Daruri pentru elevii de la Școala Gimnazială din comuna Corbi, protoieria Curtea de Argeș

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, ianuarie 2019