in

Școala Gimnazială Matei Basarab din Pitești, un sfert de secol de existență

Astăzi, 13 septembrie 2016, Școala Gimnazială "Matei Basarab" din municipiul Pitești a celebrat 25 de ani de existență.
Școala a dat întotdeauna societății valoare, oameni de cultură, personalități în toate domeniile de activitate.
Evenimentul a fost evidențiat în mod oficial prin participarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a reprezentanților comunității locale: Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Local, Consiliul Județean Argeș, Prefectura Județului Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, cadre didactice, care au predat în această instituție de-a lungul timpului, foști directori ai școlii și absolvenți.

Festivitatea a fost deschisă de Chiriarhul Eparhiei care a binecuvântat pe cei prezenți și a sfințit icoanele ce urmează a împodobi sălile de clasă. Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa a oferit copiilor ghiozdane cu rechizite școlare.
A fost dezvelită placa comemorativă ce-i aduce în actualitate pe foștii directori ai școlii și a fost vizitat corpul nou al clădirii și sălile de curs dotate cu mobilier modern.
În după amiaza acestei zile de sărbătoare va avea loc o manifestare culturală care va cuprinde un simpozion intitulat "Matei Basarab personalitate a culturii europene" și un moment de bilanț: Școala Gimnazială "Matei Basarab" – trecut, prezent și perspective, moment în care se vor trece în revistă evenimentele importane din evoluția școlii, vor fi înmânate diplome de merit.

Samarineanul milostiv, parohia Cotești, protoieria Câmpulung Muscel

Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia în pelerinaj la parohia Sfântul Vasile din București