in

Ședința Adunării Eparhiale a avut loc la Mănăstirea Văleni

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat astăzi lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc la mănăstirea Văleni și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.

Ședința a fost precedată de o slujbă de tedeum oficiată  în biserica mănăstirii de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cun sobor de preoți și diaconi.

Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale,amintind pe scurt de evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2018 și  de eforturile depuse de cei direct implicați în toate activitățile Eparhiei.

Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Media din cadrul Sectorului Cultural și Comunicații Media, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2018 de Centrul Eparhial.  Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.

 De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2018, fiecare amintind  și de implicarea personală în calitatea de deputat. Mai mult au fost făcute propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.

Adunarea  Eparhiala  este  organism  deliberativ  pentru  toate  problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

 

Curca se uită în lemne

Sinaxar 20 februarie 2019