in

Ședință de lucru a Adunării Eparhiale

(Publicat în: 31 ianuarie 2017)

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat astăzi lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc în orașul Mioveni și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.

Ședința a fost precedată de o slujbă de Te-Deum oficită începând cu ora 10.00, în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din oraș. Aceasta a fost urmată de o slujbă de pomenire a celor doi argeșeni: Stroe Constantin și Smădu Nicolae, cei doi deputați eparhiali care în urmă cu câteva săptămâni au trecut la cele veșnice.
Înaltpreasfinția Sa a deschis lucrările Adunării Eparhiale, mulțumind celor direct implicați în toate activitățile desfășurate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Mai mult, a amintit cu regret de cei doi deputați pe care Eparhia Argeșului și Muscelului i-a pierdut, fiind evidențiate atât calitățile acestora, cât și eforturile depuse de ei în cadrul Bisericii Argeșene.
Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Mass-media al Eparhiei, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2016 de Centrul Eparhial. Au fost subliniate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.
 De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2016, fiecare amintind și de implicarea personală în calitatea de deputat. Mai mult, au fost făcute propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.
Adunarea Eparhiala este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

Luați-o încet cu detoxificarea

Sinaxar 1 februarie 2017