in

Ședință de lucru a directorilor de școli din județul Argeș

(Publicat în: 18 ianuarie 2019)

În baza parteneriatului care există între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, astăzi a fost organizată o ședință de lucru cu toți directorii de școli din cuprinsul Eparhiei. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de festivități a Liceului Tehnologic ,, Mihai I ” din Curtea de Argeș în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a domnului Tudosoiu Dumitru, inspector  școlar general în cadrul ISJ Argeș și a inspectorilor școlari de la fiecare disciplină de învățământ.

Manifestarea a fost deschisă de  ansamblul de copii ,, Posada ” care a prezentat un program artistic ce a cuprins dansuri populare din zona Munteniei. Acest moment a fost urmat de un program alcătuit din cântece patriotice interpretate de elevii Seminarului Teologic, Neagoe Vodă Basarab”.

Ierarhul Argeșean le-a mulțumit dascălilor pentru colaborarea care există între școlile argeșene și parohiile din fiecare protopopiat. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a făcut o prezentare a cărții ,, Din suferințele sfintei mari uniri” pe care la final a oferit-o în dar pentru bibliotecile care există în fiecare școală.

În ședința de lucru organizată astăzi au fost dezbătute diferite teme cu scopul de a pune în ordine activitățile ce urmează a se desfășura în cursul acestui an școlar. De asemenea, au fost făcute propuneri privind diversificarea manifestărilor cultural-artistice organizate în baza parteneriatelor existente între biserică și școală.

Ziua Culturii sărbătorită în parohia Găvana III din municipiul Pitești

Sinaxar 19 ianuarie 2019