in

Serbare de Crăciun pentru copiii cu nevoi speciale din Mioveni

(Publicat în: 21 decembrie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune,  în parteneriat cu Asociația ,, Zâmbește și dăruiește” din orașul Mioveni au organizat o serbare de Crăciun la care au participat toți beneficiarii, copiii cu nevoi speciale care suferă de autism, retard, întârzire în dezvoltare, sindrom Down, întârzierea în dezvoltarea limbajului expresiv și alte forme ale tulburărilor de limbaj.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni în prezența preoților din oraș și a părinților care au venit să-I încurajeze pe cei mici.

Cu această ocazie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit diferite copiilor care au urcat pe scenă, încurajându-I  astfel să continue terapia în cadrul Asociației în vederea recuperării pentru integrarea în viața socială.

Asociația ,, Zâmbește și dăruiește” care funcționează de trei ani în în orașul Mioveni,  urmărește realizarea unui centru de zi, în care copiii să fie sub supraveghere de specialitate de dimineața până seara, nu să vină doar pentru terapie. În baza parteneriatului încheiat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, toate activitățile desfășurate în acest centru se află permanent sub supravegherea și sprijinul Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei.

 

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE CRĂCIUN – activitate la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș

A venit și-aici Crăciunul, parohia Papucești I, protoieria Pitești