in

Sfânta Mare Unire – cateheză la parohia Lăzărești, protoieria Câmpulung Muscel

(Publicat în: 1 decembrie 2018)

Românii – scria marele istoric Nicolae Iorga – au trăit într-o comunitate religioasă, care a avut drept consecință o comunitate culturală de cel puțin 300 de ani, și aceasta a produs în ceea ce privește sentimentul general de unitate românească cel mai mare efect”. ­Biserica, prin predică și tipar, a cultivat cu stăruință în sufletele credincioșilor români conștiința că  au aceeași origine, ca neam, aceeași limbă neolatină și aceeași credință creștină.

Prin Biroul de Catehizare și Acrtivități cu Tineretul al Eparhiei Argeșului și Muscelului a avut loc o activitate catehetică în biserica parohiei Lăzărești din Protoieria Câmpulung Muscel.

Părintele coslujitor Geantă Horațiu Ioan a vorbit elevilor însoțiți de doamna profesor de religie Geantă Solomon Petruța despre bucuria întâlnirii cu Hristos prin Sfânta Taină a Spovedaniei și a Sfintei Împărtășanii.

De asemenea s-a accentuat importanța cinstirii eroilor neamului nostru care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, pentru că astfel ne arătăm iubirea de patrie și mândria de a fi român.

Martori ai Centenarului – cateheză la parohia Brătești, protoieria Curtea de Argeș

Românii s-au născut creștini, cateheză parohia Sfinții Voievozi din Protoieria Curtea de Argeș.