in

Sfânta Unire a românilor – cateheză la parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

(Publicat în: 30 noiembrie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Catehizare, a organizat, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, o activitate catehetică la parohia Mavrodolu din municipiul Pitești.  La această activitate au participat elevii Colegiului Economic Maria Teiuleanu din Pitești, însoțiți de doamna profesoară Turcescu Mirela.

Preoții slujitori de la parohia Mavrodolu, Dumitrescu Horia, Sturzeanu Victor, Stănescu Paul au vorbit copiilor despre importanța acestui eveniment pentru istoria României, evidențiind pașii care au dus la realizarea acestui deziderat național începând de la unirea realizată de Mihai Viteazul la 1600, Mica Unire de la 1859 sub Alexandru Ioan Cuza, culminând cu evenimentul de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, fiind prezentate parte a corifeilor Unirii: Regele Ferdinand I al României, Episcopul Miron Cristea, Ion I. C. Brătianu, Iuliu Maniu, Episcopul Iuliu Hossu, Alexandru Vaida-Voevod, Vasile Goldis, Ioan Suciu, Stefan Cicio Pop, Ion Flueras, Aurel Vlad, Iosif Jumanca, Aurel Cosma, Mihai Popovici, Gheorghe Pop de Băsesti.

Elevii au aflat de la preoții slujitori mai multe despre bisericile din incinta parohiei Mavrodolu: biserica centrală cu hramul Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Spiridon, biserica destinată persoanelor cu deficiențe de auz cu hramul Sfântul Grigore Palama și „biserica copiilor” cu hramul Sfântul Stelian Paflagonul.

 

ZIUA MONDIALĂ A BIBLIEI, sărbătorită la Liceul Tehnologic Regele Mihai I din Curtea de Argeș

Conferința misionar-pastorală din Protoieriile Pitești și Mioveni