in

Sfântul Maxim Mărturisitorul ocrotitorul bisericuței de la Spitalul de Recuperare Sfântul Nicolae din Pitești

(Publicat în: 21 ianuarie 2020)

Membrii personalului medical ai Spitalul de Recuperare Sf. Nicolae din Pitești și pacienții internați au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Momentul a fost deosebit datorită faptului mica bisericuță închinată Sf. Ierarh Nicolae a împlinit astăzi un an de când a primit  cel de-al doilea hram închinat Sf.Cuvios Maxim Mărturisitorul prăznuit în ziua de 21 ianuarie.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Ierarhul Argeșean a mulțumit ctitorilor, precum și tuturor celor care au pus suflet la ridicarea acestei frumoase biserici, un loc de meditație și rugăciune pentru toți bolnavii internați în acest spital.

Noul locaș de cult este construit din bârne de lemn de brad, în formă de navă, cu o singură turlă, fiind acoperit cu șiță. Ctitorii principali sunt: Nicolae Frățilă – directorul spitalului și dr. Maria Fidan Osman.

Părintele Codruț Cristian Bâtcă asigură zilnic asistența religioasă pacienților internați  atât cu probleme locomotorii, cât și cu boli oncologice.

Biserica spitalului a fost sfințită în data de 6 dec 2014, iar lucrările la pictura interioară au fost realizate în cursul anului 2015.

,,Curajosul” Cioran

Sinaxar 22 ianuarie 2020