in

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil au fost sărbătoriți astăzi la Unitatea Militară din municipiul Pitești

(Publicat în: 8 noiembrie 2019)

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica garnizoanei cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

La acest eveniment important  au participat atât credincioși din Pitești, dar și cadre militare și soldații care se bucură de asistența religioasă asigurată de preotul militar Gheorghe Matei, slujitor în Garnizoana Pitești.

Cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

La data de 30 Mai 2000, s-a sfințit locul și temelia sfântului lăcaș, de către Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Calinic. Lucrările de edificare a bisericii militare s-au desfășurat pe o perioadă de doi ani și jumătate și s-au încheiat cu slujba de târnosire, la data de 28 Noiembrie 2002.

Biserica s-a ridicat cu sprijinul financiar al personalului militar și civil din unitățile militare din Garnizoana Pitești în perioada iulie 1999 – decembrie 2006.

În perioada martie 2003 – iulie 2006 s-a construit în curtea bisericii o clopotniță cu anexe. În primăvara anului 2004 s-au început lucrările de pictură în tehnica fresco, în stil bizantin, de către pictorul George Rădulescu.

Biserica militară este izvor de sfințenie care se revarsă către toți militarii din garnizoană. Ei au un sprijin spiritual și moral în acest lăcaș de închinăciune, iar preotul militar le este un părinte duhovnicesc de ajutor în orice problemă și frământare.

 

Am auzit glasul multor îngeri

Sinaxar 9 noiembrie 2019