in

Sfințirea bisericii parohiei Urluieni, protoieria Costești

(Publicat în: 28 mai 2019)

Credincioșii parohiei argeșene Urluieni din protopopiatul Costești au trăit astăzi momente pline de bucurie duhovnicească. La zece ani de la nefericitul eveniment în care vechea biserică a satului a fost distrusă de un incendiu, cu eforturi deosebite s-a reușit construcția unei noi biserici care poartă hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Ierarh Nicolae. Noul locaș de cult a fost sfințit astăzi de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. La acest eveniment important din viața comunității au participat reprezentanți ai administratiei locale, precum și sponsorii care au contribuit la ridicarea bisericii.

Slujba de sfințire a fost urmată de sfânta liturghie oficiată de Iearhul Argeșean împreună cu un sobor de preoți și diaconi. De asemenea a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii trecuți la Domnul care au contribuit la construcția noii biserici.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a adresat mulțumiri celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, amintind că eforturile depuse au fost foarte mari.

Fostul primar Neacșu Ion și actualul primar Gheorghe Voicu, au primit diplome de vrednicie din partea Ierarhului Argeșean. Aceleași diplome au fost oferite și sponsorilor care au contribuit la ridicarea bisericii.

În anul 2009, în urma incendiului care a distrus vechea biserică, părintele Raicu Constantin, împreună cu primăria comunei Bârla și cu sprijinul enoriașilor din comunitate, a început construcția noii biserici. După ieșirea acestuia la pensie, în anul 2017, misiunea de a termina lucrările începute i-a aparținut părintelui Duță Nicolae Daniel. Acesta din urmă a fost recompensat astăzi cu distincția eparhială ,, Crucea Basarabă” oferită de Ierarhul Argeșean preoților cu merite deosebite. Aceiași distincție a fost oferită astăzi și părintelui Olteanu George, preot paroh la biserica ,, Sf. Ap. Toma” din municipiul Pitești, care a avut un aport deosebit în obținerea unor sume de bani necesare pentru definitivarea lucrărilor de finisare a tencuielilor interioare și exterioare.

Tot astăzi, credincioșii parohiei Urluieni și-au cunoscut noul preot în persoana părintelui Anghel Vasile, fiu al satului, urmând ca părintele Duță Nicolae Daniel să primească o altă ascultare.

Părintele Arhiepiscop Calinic a votat la Secția din localitatea Oiești Ungureni

Sinaxar 27 mai 2019