in

Sfințirea noului sediu al Protoieriei Mioveni

Protoieria Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are începând de astăzi un nou sediu administrativ. În această dimineață, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat slujba de sfințire a clădirii care a fost reabilitată cu ajutorul Primăriei Mioveni. La acest eveniment au participat preoții din protopopiat împreună cu reprezentanți ai administrației locale și centrale.

În cuvântul rostit cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre ajutorul pe care primăria Mioveni la acordat în timp pentru construcția bisericilor din oraș între care un loc important îl ocupă Catedrala  Sfinții Apostoli Petru și Pavel. De asemenea a fost evidențiat ajutorul acordat de primărie pentru reabilitarea noului sediu de protoierie.

Cu aprobarea Consiliului Local din Mioveni , Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a primit dreptul de folosință gratuită a clădirii care în trecut  a funcționat ca școala primară pentru cartierul Racovița. Acest sediu a fost reabilitat integral din bugetul local, fiind amenajate toate birourile necesare pentru desfășurarea activității, precum și o sală de conferințe. Astfel peste 150 de preoți vor avea posibilitatea să participe la conferințele preoțești care se vor organiza la sediul protopopiatului.

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, octombrie 2018

Sinaxar 9 octombrie 2018