in

Sfințirea Paraclisului din cadrul Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie din Ștefănești

(Publicat în: 9 iunie 2019)

Pacienții și cadrele medicale din cadrul Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie Constantin Bălăceanu Stolnici din orașul argeșean Ștefănești au trăit astăzi un moment de mare bucurie. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat slujba de sfințire a noului paraclis cu hramul Sfântul Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeii, construit în incinta spitalului. După acest moment, Chiriarhul Eparhiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean amintit de eforturile depuse de cei care au contribuit la ridicarea bisericii, precum și de necesitatea acestui sfânt altar în cadrul spitalului.

Pentru ajutorul oferit, Chiriarhul Eparhiei a oferit domnului Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, distincția eparhială ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab”. De asemenea, în numele personalului medical, doamna manager Anca Stoiculescu a primit distincția eparhială ,, Sf. Mc. Filoteia”, iar părintele Iorga Marius Romeo a primit distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Proiectul a prins contur în perioada 2017-2019 prin implicarea Doamnei Anca Stoiculescu, Managerul Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie Constantin Bălăceanu Stolnici din Orașul Ștefănești, care și-a dorit un spațiu liturgic după modelul altor unități spitalicești din cuprinsul Județului Argeș.

În anul 2015, au fost făcute demersuri pentru înființarea unui post de preot de caritate în cadrul spitalului din nevoia oferirii asistenței religioase persoanelor suferinde care sunt îngrijite în această locație.

Principalii ostenitori la ridicarea și amenajarea lăcașului de cult au fost membrii personalului, precum și diferite persoane din afara comunității medicale.

Pentru a fi în conformitate cu erminia ortodoxă, Paraclisul a fost împodobit cu tapet fotografic de calitate superioară, închipuind scene tradiționale de pictură bisericească.

Meniu pentru sănătate sigură

Sinaxar 10 iunie 2019