Sfințirea troiței din parohia Râncăciov, protoieria Topoloveni

(Publicat în: 20 aprilie 2015)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a avut loc sfințirea unei troițe la parohia Râncăciov din Protoieria Topoloveni.
La slujba de sfințire au participat: P.C. Protoiereu Stan Stelian, părintele secretar Cosmin Bologea, părintele Stareț Ioanichie Vacarciuc – Mânăstirea Râncăciov, preot Neacșu Ionuț, preot Bucătaru Alexandru, preot Andrei Matei și părintele paroh Mandu Daniel.

Din partea Consiliului Județean Argeș a fost prezent domnul Vicepreședinte Dorin Mărășoiu, iar din partea primăriei a fost prezent domnul primar Ionescu Gheorghe, consilierul local Mircea Cazacu și alte oficialități locale, credincioși din parohie și din cele învecinate.
La final Părintele Protoiereu Stan Stelian a ținut un cuvânt de învățătură adecvat evenimentului, transmițând un mesaj de binecuvântare și de felicitare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic pentru toți factorii responsabili implicați în construirea troiței.
De asemenea, a evidențiat valoarea birericii din lemn construită la anii 1730 pe teritoriul acestei parohii , îndemnând pe părintele paroh Daniel Mandu și pe credincioși să întrețină cu mare grijă valoarea locașului de cult.

Masă de Paști la Spitalul Județean Pitești

Oaspeți francezi la Catedrala Arhiepiscopală