in

Sicriul cu Regele Carol al II-lea în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

În seara zilei de 8 martie, clopotele Mănăstirii Argeșului au anunțat începerea ceremoniilor dedicate înmormântării Regelui Carol al II-lea. În capela unde sicriul a fost așezat, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, un sobor de preoți și diaconi, coordonat de părintele arhimandrit Caliopie Ichim – Consilier Eparhial, a oficiat o slujbă de pomenire, în prezența membrilor Familiei Regale: ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria și ASR Principesa Sofia.

Zeci de credincioși au fost prezenți la acest ceremonial. Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeș, au purtat pe brațe sicriul acoperit cu stindardul regelui, în fața alaiului aflându-se doi militari care purtau crucea și o coroană albă de flori.

În Catedrala ctitorită de Sfântul Neagoe Basarab, în care-și dorm somnul de veci Regii României, pe un catafalc, a fost așezat sicriul Regelui Carol al II-lea.

Mâine, 9 martie, începând cu ora 12.00 va avea loc, în vechea Catedrală slujba de înmormântare, după care înhumarea va avea loc în noua Catedrală Arhiepiscopală.

 

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, martie 2019

Sinaxar 9 martie 2019