in

Simpozionul Internaţional „Apel la memorie. Victimele războaielor”, a doua ediție – Câmpulung Muscel, 16-18 septembrie 2019

(Publicat în: 15 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, în Sala de Festivităţi a Protoieriei Câmpulung Muscel, în perioada 16-18 septembrie 2019, se va desfășura Simpozionul Internațional: „Apel la memorie. Victimele războaielor”, ediția a doua, organizat de Radu Petrescu-Muscel, coordonatorul Centrului de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu”.

Luni 16 septembrie 2019 va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor și citirea Mesajelor de Felicitare primite din partea instituțiilor centrale și locale.
Va urma deplasarea la Cimitirul ortodox Flămânda din apropiere unde, există un Monument al Eroilor Polonezi. Se vor depune coroane şi se vor oficia servicii religioase de pomenire.

În partea a doua a programului, vor avea loc:

– depunerea de coroane și flori la complexul monumental Zidul Roşu, dedicat Rezistenţei Armate Anticomuniste din fostul judeţ Muscel;

– depunerea de coroane de flori la Mausoleul Mateiaş;

– ceremonia dezvelirii unei plăci comemorative menite să marcheze prezenţa în reşedinţa patriarhală din Comuna Dragoslavele a Mareşalului Edward Rydz-Smigly, Comandantul suprem al armatei poloneze, refugiat aici timp de 14 luni (octombrie 1939 – decembrie 1940);

– prima zi se încheie prin începerea lucrărilor propriu-zise de către conferenţiarii înscrişi cu comunicări la sesiunea dedicată Poloniei (printre aceştia se numără nu mai puţin de patru profesori de la Universitatea din Lodz, condusă de Dl. Andrzej Dubicki, un bun cunoscător al limbii române).

Marţi 17 septembrie 2019, se vor desfăşura lucrările a nu mai puţin de 3 sesiuni ştiinţifice dedicate Cehoslovaciei, Ţărilor Baltice.

A doua ediţie a Simpozionului Internaţional se va încheia miercuri 18 septembrie 2019 cu plecarea spre Bucureşti.

Tipuri de posturi: Postul cu sucuri

Sinaxar 16 septembrie 2019