in

Simpozionul Național de Numismatică la Curtea de Argeș

În ziua de 27 iunie 2018, în Sala Basarabilor din cadrul Muzeului Municipal Curtea de Argeș, a avut loc festivitatea oficială de deschidere a Simpozionului Național de Numismatică. Domnul Ștefan Dumitrache a rostit un cuvânt de bun-venit oaspeților, mulțumindu-le că, și anul acesta, acest simpozion are loc tot în Cetatea Basarabilor, manifestarea făcând parte din programul de evenimente culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, la simpozion a fost prezent Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, care a transmis Arhiereasca Binecuvântare participanților, expirmându-și bucuria că astfel de activități se transformă în tradiții, iar acest simpozion care are loc în Orașul Basarabilor se înscrie în peisajul cercetării românești.
Domnul dr. Emanuel Petac, Președintele Societății Numismatice a mulțumit organizatorilor pentru întruparea și ducerea la bun sfârșit a acestui act de cultură și a întâlnirii de suflet, subliniind că avem datoria de a onora memoria celor care s-au jertfit și a marca în memoria colectivă semnificiația acelor momente cruciale din istoria țării.
Simpozionul Național de Numismatică se desfășoară în perioada 27-29 iunie 2018.

Burse de merit pentru elevi – parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Curtea de Argeș

Alături de cei necăjiţi, parohia Surduleşti, protoieria Costeşti.