in

Slujbă Arhierească la hramul Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Corbeni

(Publicat în: 24 iunie 2019)

Mănăstirea Sfântul Ioan Botezatorul – Antonești, din comuna Corbeni, judetul Argeș și-a sarbatorit astăzi hramul. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în fața paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov, aflat în incinta asezamântului monahal. Sute de credincioși au venit cu bucurie să participe la acest eveniment important din viața mănăstirii. Ierarhul Argeșean a săvârșit și slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfintei mănăstiri.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei s-a raportat la mesajul central al Sf. Ioan Botezătorul care ne îndeamnă să ne îndreptăm viața.

Tot astăzi, cu ocazia zilei universale a iei, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor despre frumusețea portului popular românesc raportându-se la expoziția de costume populare organizată în interiorul paraclisului. Chiriarhul Eparhiei s-a bucurat și de prezența unui grup de elevi de la Școala Generală Corbeni care au prezentat un program de pricesne.

Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezatorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor. Dupa anul 1989 la inițiativa Înaltpreasfintitului Arhiepiscop Calinic au început lucrarile de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, manastirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul.

Lângă biserica s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza caruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. Aceasta lucrare a fost executată în conditii extrem de grele pe locul unde se afla groapa de gunoi a satului Corbeni.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traverseaza comuna Corbeni, frumoasa asezare monahala fiind asezata foarte aproape de Barajul Vidraru si de traseul montan Transfagarasan.

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, iunie 2019

Sinaxar 25 iunie 2019