in

Slujba de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Municipiul Curtea de Argeș – 28 aprilie 2019

(Publicat în: 28 aprilie 2019)

De Sfintele Sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos și chiar în orice clipă a vieții noastre, primul gând care trebuie să ne izvorască din minte și din inimă este acela de a aduce din tot sufletul, laudă și mulțumire Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, pentru că au binevoit a ne gândi și întrupa, aducându-ne în frumusețea acestei lumi văzute!

Credincioși din toate colțurile țării, au primit Sfânta Lumină la noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeş. Slujba de Înviere a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că „ Învierea Domnului nostru Iisus Hristos a adus răspuns la toate întrebările și slăbiciunile omenirii. Noi, fiind în trupul nostru, pe care îl purtăm pe picioare de atâția ani, știm că „locuința noastră pământească, se va strica, dar avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, veșnică, căci de aceea și suspinăm, în acest timp, dorind să ne îmbrăcăm cu locuința noastră din cer…Căci noi, cei ce suntem în cortul acesta, suspinăm îngreuiați, de vreme ce dorim…îndrăznind deci totdeauna și știind că, petrecând în trup, suntem departe de Domnul!”

Chiriarhul Eparhiei a încheiat cuvântul de învățătură: „Să ne rugăm Domnului Iisus Hristos, de Ziua Învierii Sale, să ne ajute să biruim toate răutățile din lume și să ne dăruiască spor binecuvântat în toate lucrările și să domnească pacea sfântă între popoare, dar și pacea în casa noastră și țara noastră strămoșească!”

 

 

 

Denia Prohodului la parohia Oești Ungureni din protoieria Curtea de Argeș

A doua Înviere la Catedrala Arhiepiscopală, în anul mântuirii 2019