in

Slujba de parastas pentru Regele Mihai I

(Publicat în: 23 noiembrie 2019)

Zeci de oameni s-au strâns astăzi la Catedrala Arhiepiscoplă din municipiul Curtea de Argeș, unde a avut loc parastasul de doi ani de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al Romaniei. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat atat localnici, cât și oameni veniți din alte zone ale țării, mulți dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I.

În prezența membrilor Casei Regale, slujba de pomenire a fost oficiată  în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună  cu un sobor de preoți și diaconi.

După încheierea slujbei parastasului , membrii familiei regale au depus coroane cu flori la mormintele regelui Mihai și a reginei Ana, precum și la mormintele regelui Carol al II-lea și a reginei Elena.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, noiembrie 2019

Sinaxar 24 noiembrie 2019